Wednesday, 16 September 2009

pimpinan baru MPP UNITEN kerek!

Oi pimpinan baru MPP UNITEN !
Korang tak yah kerek la...
baru naik dah buat-buat busy...
kalau tak nak jadi MPP,
buat apa korang ambik borang daftar tuk bertanding MPP??
*walaupun tak bertanding..
Kalau orang mintak tolong, jangan la buat-buat tak bertanggungjawab...
w/pun tu bukan t/jawab dlm skop kerja korang...dah naik MPP...buat-buat friendly laaa,
w/pun korang ni hostile pada asalnya....
jangan sampai Pelajar UNITEN kata korang ni Bodoh Sombong!
dah la kerja lambat jalan, orang minta tolong kerek pulak...
kalau satu sesi korang buat macam ni, blaa la wei...!!!
Baik tak ada MPP kat UNITEN or korang letak jawatan!!!

13 comments:

Anonymous said...

lol... apakah pertolongan yg ko mintak smpi mpp x tlg?
bole jelaskan x?

Lutfi Sheikh Ghazali said...

Siapa yang menulis komen ni, mmg cetek pemikirannya. Penulis komen ni ada ciri2 jahiliah dan sendiri tidak layak menjadi pemimpin kerana kurang ilmu pengetahuan.

I think the writer would have to eat his/her words if he/she became an MPP leader.

Maafkan saya jika terkasar bahasa, sekadar teguran utk kebaikan. I have no affiliations with MPP UNITEN. Salam Aidilfitri, Maaf Zahir Batin.

Anonymous said...

post ini sgt la tidak professional x sejajar dgn tujuan blog ini diwujudkan...

Anonymous said...

mana si penulis artikel ini???

bacul sgt kah?

khateeb said...

saya kurang bersetuju dengan segala komentar yang melampau...bertentangan dengan budaya Melayu kita...harap semua penulis selepas ini mesti menghormati tatacara dalam penulisan blog...hidup MELAYU!

Unitenian said...

aQu baru tuliss sikitt...
ramai jgak la yang komen balikk...
bolehlaa watt makann...hahaha
}Nampaknya MPP ni kena cucuk, baru bergerak?
}Kepada Lutfi Sheikh Ghazali, mana ko tahu aQu bukan MPP leader @ mantan MPP leader?
}aQu menantikan MPP baru ni ada FAEDAHnya korang jadi MPP...biaQ stdnt uniten rasa yg korang ni wujudd...bukan patunng
}kEpada anak Syed Jalal, aQu tengok ko buat kerja ok...cuma terlalu linear...HEP kata tu, korang buat tu...mmg anak angkat HEP ka hangpa?
}kepada Khateeb, melayu melayu gak...islam jgn ko GADAI..
}kepada Anonymous, PENGECUT sangat kah? guna nama la o0...i!

unitenian said...

hmm, disebabkan ramai benor sokong mpp, so aku nk tau arr pe yg mpp da tolong student...

bas???
aku tgk makin slow+makin skit bas tu

yuran???
aku tgk makin naik yuran kita

duit tuk buat program???
proposal mintak 4 ribu hep bg seribu jer( tu pon tuk bas nye bayaran, len2 hang pakai la duit sendiri)

pembelaan duit apartment???
aku rase mcm xturun2 jer sewa apartment, makin naik is for sure

kamon3 ape lagi tugas mpp???
korang kate nk kitorang back up mpp,
xde pon korang mintak petisyen student tuk fight turunkan yuran, xde pon korang jumpa student, ke time pidato korang tu je time jumpa student???nk ckp pasal mesra mpp???
time tu kew???oooooo ok....

n korang pulak tanya aku,xkn nk buat bende2 tu kena jumpa student kan???mesti arr jumpa!!!kitorang xtau pe korang buat masalahnya, at least emel ke pe...kamon la xkan xreti guna emel tuk student beb...haiyo...

aku sbg student, sure la nk tgk pe keja korang, tgk2 yuran naik, tgk2 bas da makin kurang, tgk2 duit apartment naik...kamon la...pasal parking tu maybe ade kaitan ngan MPP kot da tambah skit, tp seriously pasal parking tu pon aku rase still half assed nye work...but tu ketepikan arr kan, sbb mmg uniten ni kecik so xde ruang parking...

kate putusnye la kan...ape yg korang da buat kitorang xnampak (or mungkin aku n pembangkang2 aku je xnampak), ape yg pasti bende2 yg student xsuke sure xtau di bela or not...n aku bukan xnk guna nama aku yg sebenar, just aku xnk arr glamer ahahhaha....sbb aku pon da final year, aku nk grad ngan aman hua3....

sakura chan said...

saya menyokong unitenian.
sebelum2 ni.. MPP asik buat program yang kelab2 boleh buat, buat program untuk HEP... sumbangan yg memberi kesan pada student tak nampak sgt.
xde MPP pon xpa. yuran mahal gak, makin naik.
mungkin terlalu awal utk menilai sesi baru ni.. harapnya x jadi mcm sesi sebelum2 ni.

Anonymous said...

salam,

pasal mpp baru ni aku stuju memang deorang lembab + poyo + diam tak berita.. aku dah tak nampak apa fungsi deorang... maybe sebab tak ada election so semua hal amik mudah...

tapi pasal mpp zaman syafeeq jadi presiden mpp aku akui banyak perubahan yang dia buat n banyak info disampaikan kepada student..

contoh medium yang dia gunakan adalah website mpp, notis, emel dr hep.

memang agak kurang logik la kalau ada student cakap dia tak tau apa mpp buat masa zaman syafeeq or memmang dia jenis tak amik tau perkembangan or memang kera sumbang...

then ada pulak yang cakap mpp suka buat program yang kelab boleh buat..

macam mana benda ni boleh jadi kalau dalam mpp itu sendiri ada golongan yang tak lari dari mentaliti budak kelab. padahal mpp tu boleh jadi platform yang senang untuk buat program yang far more better dr aktvt kelab. eg: pembangunan mahasiswa, kepimpinan, klinik itu ini yang mana boleh kasi manfaat kepada mahasiswa.. dengan bajet yang lebeyh banyak + senang dpt berbanding budak2 kelab yang bajetnya dipotong..

aku secara peribadi nampak perubahan yang cuba syafeeq bawak..tapi berapa orang dalam board mpp zaman dia sedar akan niat dan halatuju yang dia bawak?

aku menulis atas kapasiti kawan kepada syafeeq yang duduk serumah dengan dia sepanjang dia dalam mpp uniten 2008/09.

dan aku la jugak yang uruskan website mpp..

sekian dari aku,

syarmiezi rodzi aka hantugaz aka x

RoyAL UnITeNErS said...

dari kita dok membubuh mpp nie...baik kamu semua menyumbang...marah sesapa bley marah...mebe diorg cuai sedikit dalam beberapa isu, ingatkan lar..jangan bubuh jer...

ingatan diselitkan dengan cadangan,penyelesaian dan idea, kalo kita wat camtue, baru lar mpp respek kita.

tapi..kalo mpp melentning ckp "kami tahu apa yg kami buat, kalian jangan campur, ianya rahsia", ini kes istimewa, ikutkan hati mmg nak tut jer...but kita matang...

kita dah bagi idea, depa ikut alhamdulillah, kita puji depa, kalo depa tanak ikut, biaq pi, mebe depa ada idea lebey baik, tapi kalo tak jadi papa...ermm...gunakan imaginasi sendiri lar

nikosandro said...

ceh. budak2 mentah yg hanya tau komplen sner sini n carik kesalahan orang lain. kalo la unitenian pnah jd MPP, takde nye die nak bangkit isu2 bas n what not sbb isu tu dari MPP dulu pn tak setel2. Come on. Rase diri hebat?? sila pg jumpe HEP, cakap nak ganti diorang. sure ade je yg nak ko replace diorang. leh la diorang blaja dengan tenang dan takyah risau2 pasal MPP stuff ni. ceh. then aku lak leh kutuk2 ko time ko pegang MPP. heh. childish.

Ilhami said...

salam perjuangan semua...mengapa sya berkata begini..sya melihat ramai beria2 nk marah mpp nie n mcm perjuang uniten...Wahai pemimpin yg ckp byk xpi x jdi mpp, asl ckp byk sngt n ari 2 x antar borang percalonan?...Jgn jdi bodoh la...come on la, be mature..diaorng nie bru naik jdi mpp...give they time 2 work up slowly...blum separuh penggal lagi pun.....klau tanam pokok pun kite pun x tau brape lame pokok 2 boleh jdi matang...bgi msa la...Maaf bahasa amat kasar...

Phụng Nguyễn said...

Very good !
macam mana benda ni boleh jadi kalau dalam mpp itu sendiri ada golongan yang tak lari dari mentaliti budak kelab. padahal mpp tu boleh jadi platform yang senang untuk buat program yang far more better dr aktvt kelab. eg: pembangunan mahasiswa, kepimpinan, klinik itu ini yang mana boleh kasi manfaat kepada mahasiswa.. dengan bajet yang lebeyh banyak + senang dpt berbanding budak2 kelab yang bajetnya dipotong..
---------------------------------------
Seoxinh

 
^ Scroll to Top